Informatika

Eljárások készítése Imagine Logo programmal.

2020. április 28. 14:42 - tmariann

projekt.jpg

 

A program a számítógépnek szóló utasítások sorozata, amely meghatározza, hogyan végezzen el egy adott feladatot. Egy Logo nyelvű program eljárásokra tagolódik.

Az eljárás egy részfeladatot megvalósító műveletsor, melyet névvel ellátva tárolunk.

A projekt egy program elkészítéséhez szükséges fájl vagy fájlok összessége. Imagine Logoban a projekt egyetlen fájlból áll.

A projektet a Fájl menü Mentés pontjával menthetjük el.

Eljárások - Sokszögek


A szabályos sokszög olyan sokszög, amelynek minden oldala és minden belső szöge egyenlő. Az előzőekben már megtanultunk négyzetet készíteni; először a parancsok begépelésével, majd ismétléssel.

Jó lenne, ha a négyzet szó begépelésével az alakzat elkészülne. Ahhoz, hogy ez sikerüljön meg kell tanítanunk erre a programot. Erre szolgál az eljárás parancs.

Ezzel a beírási móddal a korábban beírt sorok nem javíthatók, ezért a megadás egyszerűbb a szerkeszt paranccsal.

Ennek hatására megnyíló ablakban szerkeszthetjük az eljárásunkat.

Ez az ablak jelenik meg akkor is, ha a Fő eszköztár Intéző ikonjára kattintunk, az Intézőből a Főablakot dupla kattintással megnyitjuk és az Eljárások fület választjuk.

1 feladat

Nézd meg a videót, amely segít a tanulásban. Ha megnézted készítsd Te is el azokat az eljárásokat, amelyeket a videóban látsz!

Eljárások készítése Imagine Logo programmal.

Programjainkat összetartozó, általában egy részfeladatot megoldó kisebb részekből állítjuk össze, úgynevezett eljárásokba szervezzük.

Figyeld meg alaposan az alábbi ábrát, és próbáld meg kitalálni, hogy mely három elemből épül fel.

Kattints a játék szóra, és oldd meg a feladatot!.

játék

Nézd meg a videót, majd készítsd el Te is a projektet, és töltsd fel a classroomba! A projekt neve a saját neved legyen.

videó ház

Ha elkészültél, és van kedved, gyakorolj egy kicsit!

kahoot Logo utasítások

Szólj hozzá!
Címkék: távoktatás 5.

A bejegyzés trackback címe:

https://annairam00.blog.hu/api/trackback/id/tr5715645986

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása